Niste konektovani. Konektujte se i registrujte se

Knjiga Tri metra iznad neba(3MSC-Federico Moccia)

Ići dole  Poruka [Strana 1 od 1]

Sanja94

avatar
Pocetnik
Dok hodaju,zaljubljeni ne dodiruju zemlju...Velika priča o ljubavi, o mladim, gnevnim životima koji pokušavaju da se odvoje od tla, da koračaju tri metra iznad neba...

Momci kruže na motorima, suočavaju se s iskušenjima fizičke izdržljivosti, brzine, rizika. Devojke se spremaju da sretnu muškarca svog života. Babi je dobra učenica, Step je nasilnik; pripadnici su dva različita sveta, ali se na kraju zaljubljuju jedno u drugo. Babi je neprepoznatljiva u očima roditelja. Step otkriva strane koje se ubrzo uklapaju u sliku opasnog tipa, a u stvari mišići i nasilje kriju jednu traumu, jedan neodmršeni čvor koji baca mračnu senku na Stepov porodični život i na mučnu ljubavnu priču sa Babi.

Tri metra iznad neba su roman o svakodnevnom životu, istovremeno romantična komedija i realistična drama, vrlo uzbudljiva priča o životu mladih i njihovih roditelja u velegradu.

Jedna mala izdavačka kuća 1992. godine odštampala je tri hiljade kopija koje su se ubrzo rasprodale: jedan prodorni tam-tam održao je u životu strastvenu priču o Stepu i Babi, koja je počela da kruži u fotokopijama ili čak putem SMS-a između gimnazijalaca u Rimu.

Tri metra iznad neba su ponovo objavljeni i postali književni događaj 2004. godine u Italiji.Spojler:
ps.izdavac kod nas je Okean

Pogledaj profil korisnika

Saritita

avatar
Cuo/la si za Maria
Nije mi se toliko svidela,zat sto sadrzi italijanske likove.Kad bi napisali spansku verziju

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh  Poruka [Strana 1 od 1]

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu